Нови Подаръчни пакети и полети с парапланер от Флай Академи

Добавен в Новини | няма коментари

Видове подаръчни пакети и тандемни полети :

1. Панорамен тандемен полет с парапланер: Най – предпочитания полет и подаръчен пакет. Времетраенето на полета е между 20 и 30 минути в зависимост от условията. Целогодишно изпълнение.

2. Прелет с тандемен парапланер: Продължителност на полета 40-50минути. Подходящи месеци за изпълнение: от юли до октомври

3. Акро тандемен полет с парапланер (изпълнение на фигури от въздушната акробатика): Продължителност на полета – 10-15мин. с претоварване до 4G.

4. Пакет „Дечко“: Панорамен тандемен полет с парапланер за деца от 4г. – 13г. възраст , изисквания минимални килограми на детето 25кг. Изпълнение целогодишно , подходящо време за изпълнение е сутрин от 9:00-11:00ч. или след 16:00ч. през летните месеци , през останалите месеци през целият ден в зависимост от метеорологичните условия.

*Задължително се подписва декларация от родителите преди изпълнението на полета.

5. Полет по избор ” Въздушно приключение”: Този пакет Ви дава право да избере между три летателни средства (парапланер , мотоделтапланер и паратрайк), продължителността на полетите е 15-20мин. Този вид пакет се изпълнява целогодишно.

6. Пакет  „3 в 1“ полет с парапланер: Този пакет дава право на притежателя сам да избере какъв вид полет да осъществи, Панорамен с включени видео и снимки* , Прелет или Акро полет с тандемен парапланер. Подходящи месеци за изпълнение: от юли до октомври

*В пакет 3 в 1 при избор на Панорамен полет са включени видео и снимки

7. Пакет полет за двама „Панорама“: Панорамни полети с парапланер с продължителност на полета 20-30 минути.

8. Пакет полет за двама „Прелет“: Продължителност на полетите е 40-50 минути.

9. Пакет полет за двама „Синхронизирано Акро“: Изключително специален полет , при неговото изпълнение двата тандемни парапланера изпълняват едновременно фигури от въздушната акробатика.

*При пакети полет за двама: Тандемните полети се изпълняват с два парапланери  т.е. с двама инструктори и двама пасажери на отделни парапланер , обикновено стартирането става  в рамките на 1минута един от друг и се лети заедно във въздуха.

10. Пакет „Неповторима емоция“ уникален планински тандемен полет в Рила: Времетраенето зависи от метеорологичната обстановка, но обикновено когато изпълняваме такъв вид полет с парапланер летим колкото може повече т.е. ако условията позволят и са добри за летене може да летим и няколко часа. Изпълнява се от две стартови площадки, Боровец – където стартът се намира в близост до ски пистата Маркуджик на 2300 метра надморска височина (м.н.в.) и при възможност се лети до и над връх Мусала. Второто място е от язовир Калин на 2360 м.н.в. намира се в Западна Рила над Рилския манастир Подходящи месеци за изпълнение: от юли до октомври.

11. Семеен пакет: Панорамни полети с парапланер за трима , изпълнява се едновременно с три парапланера, продължителност на полета 15-30 минути. Подходящ пакет за две деца и един възрастен.

12. Пакет „Един ден летене с нас“: подходящ за хора обмислящи да се захванат със спорта парапланеризъм. Включва летене с тандемен парапланер с продължителност от няколко часа или 2-3панорамни  полета в зависимост от времето. През цялото време се води лекция с разясняване на спецификите в спорта.

13. Полет с   двуместен моторен делтапланер: Продължителност на полета 20-25мин.

14. Тийм Билдинг „Безмоторно летене“: Тандемни полети с парапланер с продължителност от 10-20мин. Подходящ пакет за групи от 8 до 45 човека.  Винаги се комбинира с още една активност.

15. Скок с парашут: Парашутният скок “Тандем” е най-приятният лесен и бърз начин да изпитате чувството на полет при свободно падане. Най-важните изисквания са желание, хубаво време, подходящо облекло, обувки, резервация. Ограничения има за възраст – ако сте под 18 години, единият от родителите Ви трябва да дойде с Вас на летището и да подпише декларация, че е съгласен. Лица над 100кг. не могат да скачат, поради претоварването на парашута! Подходящи месеци за изпълнение са пролетно летните . Места за изпълнение: Балчик , Приморско , Ихтиман и Монтана.

Какво представлява тандемният полет ?

С парапланер – тандемът е двуместен парапланер, сертифициран специално с него да могат да летят двама души. Единият е пасажер , а другият е опитен пилот, който управлява парапланера. Пасажерът седи удобно в специална седалка, наречена сбруя, и се наслаждава на гледката от птичи поглед.

С мотоделтапланер – Моторният делтапланер представлява летателен апарат с твърда конструкция от алуминиеви тръби, облечени с плат. При летенето с мотоделтапланер Вие сядате удобно е специална седалка зад пилота и имате прекрасна видимост около вас която Ви дава възможност да наблюдавате красивите пейзажи. При полет с мотоделтапланер може да се достигне точно определено място което искате да видите от въздуха.Движи се по-бързо от парапланера и това го прави подходящ при прелитане на по-големи разстояния.

С двуместен паратрайк - Паратрайкът представлява двуместна количка, подобна на триколка, задвижвана от малък двигател с перка, закачен под тандемен парапланер. Конструиран да лети моторно и безмоторно.. Полетите с паратрайк се изпълняват от София , Дупница и летище Приморско.

Кой може да се вози ?

На практика няма ограничения за възраст и предварителна физическа  подготовка. Лица под 40кг. и над 100кг. е необходимо да уведомят  при резервацията. С нас са летели пасажери на възраст от 6 до 65 години.

Нужно ли е физическо усилие за полет ? При полета с парапланер  излитането става само с няколко крачки. При мотоделтапланера и паратрайка излитането не изисква никаква физическа активност , изпълнява се от седнало положение в летателната машина.

Къде и кога се осъществяват полетите ?

Тандемните полети с парапланер се изпълняват целогодишно в цялата страна (основно Сопот, София, Перник, Сливен, Шумен, Варна, Албена, Боровец и много други).

Полетите с мотоделтапланер се изпълняват от София , летище Ихтиман , Сапарева баня , Севлиево, Велико Търново, Казанлък, Сливен, Шумен.

Полетите с паратрайк се изпълняват от София ,Сапарева баня, Дупница и летище Приморско.

Резервация на полет ? Нужна е предварителна резервация от 3 дни преди избраната дата за изпълнение на 0988827193. Необходимо е да ни кажете номера на ваучера , вида на полета и имената на ползвателя. Ако искате да летите уикенда трябва да се обадите за резервация вторник или сряда , ние ще Ви запазим час и ще се уговорим да се чуем допълнително в петък за да потвърдим и уточним място на изпълнение , място и час на среща.

Какво е необходимо да имате при изпълнение на полетите ?  Топло яке, дълги панталони, обувки за планина и слънчеви очила.

Всички ваучери са с валидност 12 (дванадесет) месеца от датата на издаване. Само при планински полет в Рила пакет „Неповторима емоция“   – ваучерите са валидни два сезона след датата на издаване.

Допълнителни услуги към полета:

При желание от Ваша страна пилота може да направи фото и видео заснемане на полета, получавате 15- 30бр. снимки и 1-3мин. видео клип. Може да разгледате нашите снимки и клипове във Фейсбук страниците ни Фкай Академи / Летете с нас  

* Полетите се провеждат от квалифицирани тандемни пилоти на Сдружение „Флай Академи – Сливен”;

* Преди всеки полет пилотът  провежда с пасажера  предполетен инструктаж, на който се разглеждат различни въпроси от принципите на полета, управлението и мерките за безопасност при изпълнение на полети.

За допълнителна информация и цени на пакетите може да се свържете с нас: 0988827193 / office@fly-academy.com

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>