Обучение

Мечтаете да летите?! Нещо повече – желаете ВИЕ да управлявате полета си, Вие да “дърпате въжетата”?! Тогава заповядайте в нашата академия по безмоторно летене!

Не е необходимо да сте парапланерист, за да полетите, но не гарантираме, че след като опитате, няма да станете такъв!;-)

Клуб „Флай Академи” предлага обучение по парапланеризъм. Целта на нашата програма е да помогне на участниците да напредват безопасно, да се радват на парапланеризма и да станат пилоти радващи се на незбравими полети.Курс по парапланеризъм

Обучението по парапланеризъм е разделено на две нива, даващи отличен напредък в прехода от начинаещи към напреднали.

Първо ниво: „ПЪРВИ СТЪПКИ ВЪВ ВЪЗДУХА” – курс за начална подготовка с продължителност от 7 дни (6 летателни и 1 резервен). Нивото на знания и възприемане се контролира чрез разработена от нас индивидуална летателна книжка, съдържаща подробна информация за летателната подготовка на всеки един курсист.

Второ ниво: „ДА УСЕТИШ ВЪЗДУХА” – курс по термично и склоново летене. Индивидуално обучение с продължителност в зависимост от свободното време на обучаващите се.

Обучението се извършва със сертифицирана екипировка:

Парапланери на немската марка SWING paragliding и UP.

Подвесни системи (сбруи) – италианската марка Woody Valley

Специализирани каски на италианската марка Ikaro.

 

Обучението се провежда на хълмовете около град Сливен.

Първо ниво 7 дни (6 летателни и 1 резервен) понеделник до неделя – цена 950лв.
Първо ниво 2 етапа по 3 дни – цена 2*500лв.
Първо ниво 3 етапа по 2 дни- цена 3*350лв.
Второ ново – цена 120лв. на ден.
Опреснителен курс – 100лв. на ден.

В цената на курса се включва екипировка за обучение – парапланер, сбруя, запасен парашут и каска.

Осигурено е настанява в три или четири звездни хотели на перефенциални цени 50% отстъпка от стандартната цена на човек за нощувка в гр.Сливен. Хотел Спорт Палас , Хотел Империа

“ПЪРВИ СТЪПКИ ВЪВ ВЪЗДУХА” е курс за начална подготовка, в който обучението се провежда по системата PARAPRO като се използва само сертифицирана екипировка SWING и UP– едни от световните производители на екипировка за парапланеризъм.

Успешно завършилите курса могат да извършват самостоятелни полети В ПРИСЪСТВИЕТО НА ИНСТРУКТОР ИЛИ ДРУГИ ОПИТНИ ПИЛОТИ НА СТАРТА.

Всяко завършено ниво на обучение предполага издаването на съответния ПараПро лиценз (свидетелство за правоспособност, удостоверяващо нивото на подготовка на пилота и в съответствие с него, даващо право на извършването на полети в определени метеорологични условия). Лицензът се издава при покриване на конкретните изисквания за знания и умения и заплащане на съответната такса към Български национален аероклуб.

За контакти и повече информация: 0988827193

е-майл: office@fly-academy.com