Първо ниво 7 дневен курс по парапланеризъм

Курс по парапланеризъм – начален курс FAI ParaPro 1&2

„ПЪРВИ СТЪПКИ ВЪВ ВЪЗДУХА” – курс по парапланеризъм за начална подготовка е с продължителност 7 дни ( 6 летателни и 1 резервен) в зависимост от усвояемостта и свободното време на обучаващите се, може да предложим вариант на 2 или 3 модула по три и два дни. Нивото на знания и възприемане се контролира чрез разработена от нас индивидуална летателна книжка, съдържаща подробна информация за летателната подготовка на всеки един курсист.

Програма на курса:

Първи ден:  Разучаване конструкцията на парапланера, основна теория по аеродинамика. Наземно обучение – наземно практикуване на излитане /челен старт/, контролиране и погасяване на крилото, правилно сгъване на парапланера и подреждането му в раницата. Първи полети от учебния хълм  /5-10м. височина/, 5-8 полета. В това занятие ще се научите самостоятелно да извършвате предполетна проверка и подготовка на оборудването за полети.

Втори ден:  Проверка на знанията от първият ден.  5-8 полета от учебен хълм /15-20м. височина/ с челен старт. Полети от 100м. височина, /2-4/ на челен старт и при възможност завои във въздуха и опити за кацане на определени за целта места. Теория по аеродинамика  и метеорология.

Трети ден: Проверка на наученото от предишните 2 дни. 4-6 полета от  учебни  хълмове /100м./ с прав и/или гръбен старт, трениране на завои и кацане, въведение в правилата за движение във въздуха. Обяснение и обучение в правилен заход за кацане при височинен полет чрез видеоматериал. При подходящи условия – разучаване техника на склоново летене (реене).

Четвърти ден: Проверка на знанията. Обяснение как и кога се използва запасния парашут. Тест на отваряне на запасен на стенд . Следват 4-6 полета  от  учебни  хълмове /100м./ с прав и/или гръбен старт, разучаване на завой на 360 градуса.

Пети ден: Беседа – обсъждане на миналите дни, 3-6 полета от високата планина. Подобряване техниката на летене и заходите за кацане. Упражнения за контрол на крилото.

Шести ден: Беседа и разбор на заученото. 3-6  полета от високата планина; изчистване на техниката на летене, кацане и добавяне на още елементи към активното и безопасно летене. Тренировка за разстоянията на наземните предмети.

Какво трябва да сте усвоили след завършване на курса:

челен старт

гръбен старт

контрол на парапланера на земята и във въздуха

правилен заход за кацане

Брой полети от учебен хълм  /5-20м. височина/:  10 – 16

Брой полети от учебен  хълм  /100м. височина/ : 10-16

Полети от планина /500-1000м. височина/:  6-12

Качването до стартовете от 100м. ; 500 -1000м. е с джип и не се заплаща допълнително , а е включено в 10-те лв. на ден за транспорт. 

Всяко завършено ниво на обучение предполага издаването на съответния ПараПро лиценз (свидетелство за правоспособност, удостоверяващо нивото на подготовка на пилота и в съответствие с него, даващо право на извършването на полети в определени метеорологични условия). Лицензът се издава при покриване на конкретните изисквания за знания и умения и заплащане на съответната такса към Български национален аероклуб.

Ако все още се чудите , попълните формата за запитване и ние ще се свържем с Вас да уточним всички въпроси :) !

ФОРМА ЗАПИТВАНЕ 

Вашето име (задължително)

Вашият E-mail (задължително)

Град (задължително)

Телефон за обратна връзка (задължително)

Вид курс (задължително)

Наем на екипировка (задължително)

Месец за провеждане:

Настаняване:

Лично тегло

Допълнителни бележки и въпроси

Вид на плащане

Моля, попълнете (задължително)
5+4=?