Полети с парапланер

Добавен в Новини | няма коментари

Подаръчни пакети и ваучери за полети с парапланер в тандем с инструктор:

1. Панорамен полет с парапланер: Лети се 20 – 30 минути в зависимост от условията. Целогодишно изпълнение.

2. Прелет с парапланер: Продължителност на полета 40-50 минути. Подходящи месеци за изпълнение: от юли до октомври.

3. Акро тандемен полет с парапланер (изпълнение на фигури от въздушната акробатика).

4. Пакет „Дечко“: Панорамен тандемен полет с парапланер за деца от 4г. – 13г. възраст, изисквания минимални килограми на детето 25 кг. Изпълнение целогодишно, подходящо време за изпълнение е сутрин от 9:00-11:00 ч. или след 16:00 ч. през летните месеци, през останалите месеци през целия ден в зависимост от метеорологичните условия.

  • *Задължително се подписва декларация от родителите преди изпълнението на полета.

5. Полет по избор ”Въздушно приключение”: Този пакет Ви дава право да избере между три летателни средства (парапланер, мотоделтапланер и паратрайк), продължителността на полетите е 15-20 мин. Този вид пакет се изпълнява целогодишно.

6. Пакет „3 в 1“ полет с парапланер: Тук притежателят сам избира какъв вид полет да осъществи, Панорамен с включени видео и снимки*, Прелет или Акро полет с тандемен парапланер. Подходящи месеци за изпълнение: от юли до октомври

  • *В пакет 3 в 1 при избор на Панорамен полет са включени видео и снимки.

7. Пакет полет за двама „Панорама“: Полети с парапланер с продължителност на полета 20-30 минути.

8. Пакет полет за двама „Прелет“: Продължителност на полетите е 40-50 минути.

9. Пакет полет за двама „Синхронизирано Акро“: Изключително специален полет, при неговото изпълнение двата тандемни парапланера изпълняват едновременно фигури от въздушната акробатика.

  • *При пакети полет за двама: Полети се изпълняват с два парапланери  т.е. с двама инструктори и двама пасажери на отделни парапланер, обикновено стартирането става  в рамките на 1 минута един от друг и се лети заедно във въздуха.

10. Пакет „Емоция в Рила“ уникален планински полет в Рила: Времетраенето зависи от метеорологичната обстановка, но обикновено когато изпълняваме такъв вид полет с парапланер летим колкото може повече т.е. ако условията позволят и са добри за летене може да летим и няколко часа. Изпълнява се от две стартови площадки, Боровец – където стартът се намира в близост до ски пистата Маркуджик на 2300 метра надморска височина (м.н.в.) и при възможност се лети до и над връх Мусала. Второто място е от язовир Калин на 2360 м.н.в. намира се в Западна Рила над Рилския манастир Подходящи месеци за изпълнение: от юли до октомври.

11. Семеен пакет: Панорамни полети с парапланер за трима, изпълнява се едновременно с три парапланера, продължителност на полета 15-30 минути. Подходящ пакет за две деца и един възрастен.

12. Пакет „Един ден летене с нас“: Подходящ за хора обмислящи да се захванат със спорта парапланеризъм. Включва летене с тандемен парапланер с продължителност от няколко часа или 2-3 панорамни  полета в зависимост от времето. През цялото време се води лекция с разясняване на спецификите в спорта.

13. Полет с двуместен моторен делтапланер: Продължителност на полета 20-25 мин.

14. Тийм Билдинг „Безмоторно летене“:Полети с парапланер с продължителност от 10-20 мин. Подходящ за групи от 8 до 45 човека. Винаги се комбинира с още една активност.

15. Скок с парашут в тандем с инструктор е най-приятният лесен и бърз начин да изпитате чувството на полет при свободно падане. Най-важните изисквания са желание, хубаво време, подходящо облекло, обувки, резервация. Ограничения има за възраст – ако сте под 18 години, единият от родителите Ви трябва да дойде с Вас на летището и да подпише декларация, че е съгласен. Лица над 100 кг. не могат да скачат, поради претоварването на парашута!

Видове полети с парапланер:

  • С парапланер – тандемът е двуместен парапланер, сертифициран специално с него да могат да летят двама души. Единият е пасажер, а другият е опитен пилот, който управлява парапланера. Пасажерът седи удобно в специална седалка, наречена сбруя, и се наслаждава на гледката от птичи поглед.
  • С мотоделтапланер – Моторният делтапланер представлява летателен апарат с твърда конструкция от алуминиеви тръби, облечени с плат. При летенето с мотоделтапланер Вие сядате удобно е специална седалка зад пилота и имате прекрасна видимост около вас която Ви дава възможност да наблюдавате красивите пейзажи. При полет с мотоделтапланер може да се достигне точно определено място което искате да видите от въздуха.Движи се по-бързо от парапланера и това го прави подходящ при прелитане на по-големи разстояния.
  • С паратрайк - Паратрайкът представлява двуместна количка, подобна на триколка, задвижвана от малък двигател с перка, закачен под тандемен парапланер. Може да лети моторно и безмоторно.

Кой може да се вози ? На практика няма ограничения за възраст и предварителна физическа  подготовка. Лица под 40 кг. и над 100 кг. е необходимо да уведомят при резервацията. С нас са летели пасажери на възраст от 6 до 65 години.

Нужно ли е физическо усилие за полет ? При полета с парапланер излитането става само с няколко крачки. При мотоделтапланера и паратрайка излитането не изисква никаква физическа активност, изпълнява се от седнало положение в летателната машина.

Къде и кога се осъществяват полетите ?

  • Полети с парапланер се изпълняват целогодишно от Сопот, София, Сливен, Шумен, Варна, Албена, Боровец.
  • Полети с мотоделтапланер се изпълняват от София, летище Ихтиман, Севлиево, Казанлък, Сливен и Шумен.
  • Полети с паратрайк се изпълняват от София, Сапарева баня и Дупница.

Резервация на полет ? Нужна е предварителна резервация от 3 дни преди избраната дата за изпълнение. Необходимо е да ни кажете номера на ваучера, вида на полета и имената на ползвателя. Ако искате да летите уикенда трябва да се обадите за резервация вторник или сряда, ние ще Ви запазим час и ще се уговорим да се чуем допълнително в петък за да потвърдим и уточним място на изпълнение, място и час на среща. Актуален график може да следите във Фейсбук страницата ни.

Какво е необходимо да имате при изпълнение на полетите ? Топло яке, дълги панталони, обувки за планина и слънчеви очила.

Ваучерите са с валидност 12 (дванадесет) месеца от датата на издаване.  Изключение е ваучера полет в Рила с валидност два сезона след датата на издаване.

Допълнителни услуги към полета:

  • При желание от Ваша страна пилота може да направи фото и видео заснемане на полета, получавате 15- 30 бр. снимки и 1-3 мин. видео клип. Може да разгледате нашите снимки във Фейсбук: Фкай Академи  Летете с нас  

Полетите се провеждат от квалифицирани тандемни пилоти на Флай Академи – Сливен;

Преди всеки полет пилотът провежда с пасажера предполетен инструктаж, където се разглеждат принципите на летенето, управлението и мерките за безопасност при изпълнение на полети с парапланер и др. летателни апарати.

За допълнителна информация и цени на пакетите може да се свържете с нас: office@fly-academy.com

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>