Бургас- почивка и морско приключение с парапланер. Ела и полети с нас над морето

Начало » Бургас- почивка и морско приключение с парапланер. Ела и полети с нас над морето
  • 27 март 2019

Ах, морето..и Бургас

Ако свързваш думата „ваканция“ с морския бряг, то малко вероятно е да не си бил на почивка в Бургас. Но ако не си го посещавал, крайно време е да поправиш този пропуск. Все пак става дума за един от най-хубавите български градове и втори по големина на нашето Черноморие.

Бургас носи несравнимо очарование. Ще те възхити със своята уреденост и чистота, със зеленината, цветята и с жизнерадостния си дух. Във въздуха с дъх на море са пропити безгрижието и мечтите за вечно лято на безброй летовници, посетили това място.

Фестивали

Планираш ли почивка в Бургас, бъди сигурен, че няма шанс да ти е скучно. Има редица фестивали и събития, които се провеждат там през летния сезон.

Най-популярните от тях са: Фестивал на пясъчните фигури, „July morning“, Национален конкурс за забавна песен „Бургас и морето“. А също и Джаз фестивал „Джаз в Бургас“, MTV фестивал „Spirit of Burgas“.

Можеш да се насладиш и на Танцов фестивал „Бургас танцува“, Международен кинофестивал „София филм фест – на брега“ и други.

Интересни места

По време на твоята почивка в Бургас  можеш да посетиш единствения обитаем остров в България. О.Света Анастасия се намира на територията на Бургаския залив. Там можеш да откриеш музей, лекарна, църква, ресторант, къща за гости и конферентна зала.

И невероятна атмосфера, която те пренася назад във времето. На острова се намира част от манастира Света Анастасия, която е запазена и до днес. Стига се с корабче от пристанище Бургас.

Морската градина

Морската градина е пулсиращото зелено сърце на града. Ще пропуснеш, ако не я посетиш по време на твоята почивка в Бургас. Огромната площ от 770 дка дарява прохлада в знойните дни и е любимо място на бургазлии и техните гости. Част от градината е обявена за паметник на парковото изкуство.

Вълшебно място за разходки с много дървета, цветни лехи, алеи и площадки. Колкото е красива, докато си в нея, толкова прекрасна е и погледната отгоре. Докато безгрижно се носиш с парапланер над всичко и всички

В близост до Бургас

Докато си на почивка в Бургас, ето няколко места, които си заслужава да посетиш – Солниците, Поморие, Созопол и Несебър.

Да започнем с уникалните по рода си Бургаски солници, които представляват  нещо като безплатен СПА център на открито. Богатият на неорганични вещества състав на водата и калта в тях оказва лечебно и терапевтично действие.

Солниците допринасят и за едно екзотично преживяване. Не се колебай да се намажеш от глава до пети с черната лепкава кал, наречена луга. Така правят всички посетители, а техният брой никак не е малък.

Поморие има история, датираща от античността. Намира се на 10 км северно от Бургас. Известен е със своите солници и с оздравителните свойства на уникалната лечебна кал от Поморийското езеро. Балнеолечението с рапни и кални бани, както и луголечението привличат редица туристи.

Следващата ни спирка е Созопол, който се намира на около 35 км южно от Бургас. Старият град очарова със своите автентични къщи и калдъръмени улички. Запазени са и руини от старата крепостна стена, построена през V – VI век. В близост са няколко къмпинга – Златна рибка, Градина, Каваци.

Несебър е на км от Бургас. Известен е със своето архитектурно и историческо богатство. Старият град е част от списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Днес Несебър се радва на голяма популярност и посещаемост със своя уникален облик и романтична атмосфера.

Идея за запомняща се почивка край морския бряг

Да съчетаеш полета с парапланер над морето с твоята лятна почивка в Бургас е повече от добра идея. Бъди сигурен, че летенето ще се окаже гвоздеят в програмата ти. Едно преживяване, което носи толкова арденалин, въодушевление и радост.

А защо това да не бъде поводът да посетиш този колоритен град? Няма да сбъркаш, тъй като мястото може да предложи много повече от просто плаж. Изобилие от забележителности, интересни места и много забавления. И, разбира се, най-запомнящото се – да полетиш с парапланер над морето.