• Полетите се изпълняват от квалифициран инструктор (един пасажер + един инструктор на един парапланер).
    При “Полет за двама” или “Групов ваучер за 5 човека” се излита едновременно (с 2 или 5 парапланера) и се лети в близост един до друг за локация Сопот.

  • Валидност: 12 месеца от датата на издаване

  • Място за летене: гр. Сопот (лифт Сопот) до Карлово

  • Продължителност на полета: 10-15 минути; 20-25 минути и над 40 минути (от май до октомври)

  • Сезони: Целогодишно за полети с продължителност 10-15 и 20-25 мин и от май до октомври за полет над 40 минути.
  • Резервация: Задължителна през сайта

Сопот – класиката в парапланеризма на България! Не случайно това китно малко градче се е превърнало в нарицателно за място за летене с парапланери. През лятото календарът ни е пълен с полети от там почти всеки ден. Полет с парапланер „Сопот“ ще те накара да усетиш и видиш красота на старопланинския централен балкан. Опитай!

При излитане от старта на Сопот (1400 м надморска височина), ще се издигнеш над неописуемата гледка на Централния балкан, за да се “изгубиш” в звуците и спокойствието на природата. От там може да се любуваш на хижа Незабравка, разположена на 1650м н.в., хижа Добрила – 1800м н.в., връх Добрила, връх Купена, връх Левски /2189 м/ н.в.

Ако притежавате ваучер за летене „Сопот 20-25 мин.“ и имате късмет с времето още на 15 минута ще видите най-високия връх на Стара Планина – Ботев /2376м н.в./.

БЕСТСЕЛЪР – ТОП ИЗБОР ЗА ТЕБ ИЛИ ЗА ПОДАРЪК

С този ваучер избираш една от топ локациите за летене с парапланер в България. Над 70% от хората избират полет именно над Сопот. Сопот е най – развитото място за летене с инструктор е тандем. Организацията за полети винаги е повече от перфектна.