Бързолетът на Swing – Apus

  • 27 март 2012

“Малкият брат” на Мистрал

 

Каква е връзката между птица като бързолета (apus apus) и парапланера? Ами бързолетът е среден по големина за вида си, но същото се отнася и за новото крило на Swing. Нашият Apus лети с бързина и ловкост, точно като познатият ни бързолет.

Като по-малък брат на Мистрал, този нов парапланер на Swing прокарва връзка към хибридите. Хибридът е скоростен планер, който се стартира с бягане, има много къси върви и малка източеност (aspect ratio).

Летателни характеристики на Apus

В контраст с това, летателните характеристики на Apus са много по-сходни с тези на конвенционалния парапланер. Apus e малко по-малък, което означава, че може да бъде летян много динамично, но пак показва едно много добро представяне и надеждност.
Apus има много добро планиране и голям скоростен обхват и въпреки малката си площ има изключително добри показатели при изкачване в термика и склоново реене. EN сертифицираният Apus има бързо и леко управление и пилотите могат да го усъвършенстват без много усилия.
Летателните характеристики на Apus пряко зависят от теглото и задоволяват широк кръг от пилоти:

– Напреднали пилоти с ниска излетна маса;
– Крос-кънтри и компетишън пилоти, търсещи забавление с второ универсално крило;
– Пилоти, участващи в състезания от рода на “Dolomiten man”;
– Пилоти, летящи при силен вятър – например по бреговата ивица, пясъчни дюни;
– Пилоти в свободен стил;
– Пилоти, съчетаващи планинарството и летенето.

Универсалното крило за всякакви ситуации
Apus е идеалният втори парапланер за търсещите изживявания пилоти. Това е крило, което да бъде винаги с теб. С олекотена сбруя и резервен парашут, Apus се превръща в универсалният парапланер за всякакви ситуации.

Идеален е за пътувания на дълги разстояния, специални пътувания, бивакуване с летене, Мини X-Alps и всякакви други състезания, в които има нужда от малки и типово тествани планери. Apus е еднакво добър както за почитателите на свободния стил в летенето, така и за бързо летене по всяко време.

Apus е за всеки, търсещ малък, пъргав планер, който гарантира чисто удоволствие в полет. Планер, който отново и отново връща усещането за свобода: разопаковаш, излиташ и летиш!