• ПОРЪЧКА

Сбъдването на мечти носи щастие без значение дали са ваши собствени или на близък човек. Това е достатъчна причина да (си) подарите ваучер. Разгледайте нашите предложения тук: https://fly-academy.com/category/vaucheri/

Стъпки за купуване на ваучер:

 1. Избери от МАГАЗИНА най-подходящия вид полет-ваучер.
 2. Ако е за лично ползване директно натисни бутона за лично ползване и попълни информация.
 3. Ако искаш ПОДАРЪК ВАУЧЕР за полет избери от падащото меню вариант, ще ти се покаже допълнителна информация като: валидност, локация на изпълнение, продължителност на полета и ЦЕНАТА му.
 4. Следва попълване на ИМЕНАТА НА ПОЛЗВАТЕЛЯ (този който ще лети) и поле за пожелание, ако нямате пожелание, ще оставим празно мястото, т.е. може да се допише на ръка.
 5. Точно под полето за пожелание имаш възможност да добавиш ВИДЕО И СНИМКИ към полета и възможност за удължена валидност.
 6. Следва бутона КУПИ и се зарежда нова страница с КОЛИЧКАТА където е информацията на поръчката до тук: вид полет, продължителност, цена, пожелание. Дава се възможност за ИЗБОР на вид доставка, следва бутон ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ПОРЪЧКАТА
 7. Зарежда се нова страница където се попълва информация за ДОСТАВКА и последна проверка какво точно сте избрали.
 8. Следва бутона ПОРЪЧАЙ
 9. При сполучлива поръчка, автоматично ще получиш имейл с потвърждение за успешна поръчка.

Да, може.

Ако е за подарък, е необходима следната информация:

 • Вид на ваучера – виж МАГАЗИН
 • Име на ползвател
 • Пожелание
 • Адрес за доставка
 • Имена и телефон на получател от куриерската компания

Ако имаш още въпроси или се чудиш кой ваучер да избереш, може да се свържеш с нас на посочения телефон в секция контакти.

Да, разбира се.

Ако искаш да полетиш с парапланер, но нямаш ваучер, избери бутона „Вземи за лично ползване“ попълни формуляра и ние ще се свържем с теб при първа възможност за да се уточним.

В случай, че поръчаният от Вас ваучер не съответства на очакванията ви, Вие имате възможност да върнете ваучера в срок от 14 дни от датата на получаване, а ние да възстановим заплатената от вас сума. За целта е необходимо да се свържете с нас по имейл и да ви предоставим бланка за връщане.

 • ВАУЧЕР

Красив, оригинален ваучер, с възможност за изписване на личното ти пожелание и имената на ползвателя в уникален плик на Флай Академи в едно с каталог (допълнително описание), където има информация как и откъде може да се лети, как става резервацията за полет и всичко необходимо за използването на подаръчния ваучер.

Стандартната валидност е 12 месеца с варианти до 36 месеца в зависимост от вида ваучер.

В случай, че валидността на Вашия ваучер изтича или планувате да го използвате след посочената дата, може да се възползвате от възможността за удължаване на валидността на ваучера. Попълнете номера на Вашия ваучер в резервационната система и всички приложими варианти ще Ви се визуализират. 

Да, може, но това трябва да стане с наше знание и одобрение. Ако се наложи да вземете това решение, моля да ни изпратите имейл с номера на ваучера, име и фамилия на новия ползвател.

Електронния ваучер изглежда точно като оригиналния хартиен вариант, но е необходимо да го разпечатате.

При поръчка на Електронен сертификат го получавате в рамките на час на имейла си, а плащането може да направите отложено до 7 работни дни след поръчката по банковата ни сметка, която ще получите в едно с Ел. ваучер.

 • ПЛАЩАНЕ И ДОСТАВКА

При поръчка до 15:30 ч в работен ден, ще я получите на следващия ден, ако поръчката е до офис на куриерска компания, може да я вземете от там след  9:00 ч, а доставката до адрес зависи от натовареността на куриерите, но обикновено е до 13 ч за малките населени места и до 15 ч в големите.

Може да изберете начина на плащане в последната стъпка при поръчка през сайта:

 • С наложен платеж при доставката от куриера
 • С превод по банкова сметка (директно в банков клон, с онлайн банкиране, или на каса на Easypay)
 • Паричен превод в офис на куриерска компания с номера на поръчката, това е удобно ако изпращаме ваучера директно на ползвателя или купувате Електронен ваучер.
 • С банкова карта
 • Безплатно до офис на Спиди, ако не посочите точно определен офис (в допълнителни бележки към поръчката) ще изпратим ваучера до най–близкия офис в посочения адрес при поръчката, при доставка до адрес–се заплаща според текущата куриерска тарифа* около 6 лв.
 • Безплатно ОНЛАЙН за Електронен ваучер – получаваш онлайн електронен ваучер в рамките на 1 час от поръчката на посочения емайл, с възможност за отложено плащането в рамките на 7 работни дни по банков път. Ако няма постъпила сума по вашата поръчка в този срок, тя се анулира автоматично.
 • Доставка до офис и адрес на Еконт – според текущата куриерска тарифа*

* Текущата куриерска тарифа е обявена в сайта и можете да я видите, когато завършвате поръчката си и избирате начин на доставка.

Да, разбира се!

Можем да изпратим ваучера на избран от вас адрес в цяла България, стига да сме получили предварително плащане. Препоръчваме да платите с банков превод или с паричен превод през куриерските компании Еконт или Спиди.

 • РЕЗЕРВАЦИЯ

Резервирането на дата и час става в страницата за РЕЗЕРВАЦИЯ, въведете вашия ваучер, за да видите информацията за него. След това натисни бутон “Резервация”, за да се зареди страницата с календара. От падащото меню си избираш ЛОКАЦИЯ за полета, ако е активна избраната дата ще ти позволи да си избереш ТОЧЕН ЧАС за среща с инструктора, следва да попълниш формуляра с въвеждане номера на ваучера, име и фамилия, телефон с VIBER, имейл и приблизителни килограми на желаещия да лети. Последното е необходимо, за да подсигурим най-подходящата екипировка за полета. След резервацията ще получиш потвърждаваш имейл с указания.

24 часа преди избраната дата НИЕ ще се свържем с теб ч/з съобщение на Viber на посочения телефон в резервацията или с имейл и ще потвърдим изпълнението на полета в зависимост от метеорологичните условия.

Колкото по – рано, толкова по – добре за всички. Ако са активни избраните дати, няма ограничение кога ще направите резервацията.

Колкото и да е тъжно, понякога изникват непредвидени ситуации, които променят плановете ни. Ние разбираме това и може да отменим резервацията. Достатъчно е да ни информирате 24 часа преди резервираната дата. Ако не се явите на мястото за среща в деня и часа на полета, без да сте ни предупредили – полетът се счита за осъществен!

С ПАРАПЛАНЕР – през целия ден, например за Сопот лятото започване от 9:00 ч, и срещите са през час с последно качване в 17:00 ч ,ако искате спокоен панорамен полет в рамките на 10-15 минути най–подходящи са сутрешните ранни часове (9,10 и 11), ако искате да стигнете до облаците часове по обяд са вашите, и в късния следобед ще получите и от двете при доза късмет от времето.

С ПАРАТРАЙК – в района на София полети се изпълняват са от 6:00ч до 8:30ч, в нашата страница за резервация може да си запазите час за избрания ден, 1-2 месеца по-рано.

В района на Стара Загора и Казанлък олети се изпълняват сутрин и вечер с предварителна уговорка в зависимост от натовареността.

С МОТОДЕЛТАПЛАНЕР – за София само сутрин от 6:00ч до 8:30ч , за Севлиево сутрин 7:00ч до 10:00ч и вечер от 17ч до 19ч

С ЛЕБЕДКА – сутрин и вечер в зависимост от натовареността и избраната локация

Летим всеки ден когато времето е подходящо, като най – натоварени сме съботно – неделните дни. Активно летим от Април до края на Октомври, ако времето позволява летим и през другите месеци. Опита ни показва, че само Януари и Февруари са критични за летене и то заради усещането за студ.

 • ПОЛЕТ

Полета с парапланер се изпълнява заедно с инструктор (1 инструктор и 1 пасажер), инструктора държи управлението изцяло в свои ръце, а на вас оставяме приятната задача да се радвате на полета и да наблюдавате от високо.

Не, това е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО, защото се променя летателната характеристика на парапланера и той става опасен.

Нашите планери са лицензирани за тандемно летене 1 инструктор + 1 пасажер с натовареност (общо полетно тегло, т.е. парапланер, седалки, каски, инструктор, пасажер и т.н.) от 110 кг  до 240 кг. Затова при резервация на полет е важно да отбележите приблизителните килограми на желаещия да полети.

СТАРТИРАНЕТО: в зависимост от моментните летателни условия има различни техники на излитане, от леко затичване от 5 – 10 метра по склона на старта заедно с инструктора, до излитане от място или с крачка назад.

КАЦАНЕТО: е много приятно леко и меко, не изисква физическа подготовка.

Срещата с инструктора обикновено е близо до мястото за излитане на локацията.

Например за полет от локация Сопот стандартно се срещаме ПРЕД билетна каса на лифт Сопот (долу) в предварително резервиран час. При срещата се дава информация за моментното състояние на метеоусловията и последваща организация за полета.

В раздел ЛОКАЦИИ в сайта е описано подробно за всяка една локация къде е срещата с инструктора. А за да се чувствате спокойни и информирани при 24часовото потвърждаване изпращаме лично съобщение (ваъбър, месиджър) с подробна информация, къде, кога и как става срещата с инструктора така имаме постоянна връзка при възникнали нови въпроси и ситуации.

Да, важно е в деня на полета да носиш своя ваучер заедно с попълнена и подписана декларация. Декларацията се намира на гърба на допълнителното описание, което си получил заедно с ваучера. Ако не я носиш, ще ти бъде дадена такава на място.

Не, ваучера се предава на инструктора, с който летиш, така че задължително трябва да го носиш с теб на физически носител. Ако го забравиш или изгубиш, моля да се свържеш с нас на посочения телефон в контакти ,за да реагираме адекватно и бързо в ситуацията за да издадем дубликат. Важно е всички да летим с удоволствие и да нямаме допълнително стресови ситуации и напрежение.

Да, ако имате само електронен ваучер, тогава го принтирайте. Твоя инструктор ще ти го поиска преди полета.

На всеки ваучер е изписано от коя локация може да се използва, ако НЕ значи ваучера има повече от една локация и възможностите са описани в допълнително описание (каталог) към него.

Може да разгледате локациите за полет ТУК

На този въпрос трудно ще отговорим!

Но, най- пленяващи локации да полетите с парапланер са СОПОТ и плаж ИРАКЛИ. Изключително красиво е над голф игрищата над с. Топола и естествено величествената Рила.

Изобщо летенето е красиво навсякъде.

В активния сезон снимките и видеото от полета с парапланер ще получиш до 5 дни след изпълнението му.

Извън сезона или при извънредна ситуация на следващия ден след полета.

Къде и как ще получа снимките и видеото?

На посочения имейл в резервацията като линк за теглене. ВАЖНО: Ликът се само изтрива автоматично след 5 дни. Ние съхраняваме снимките и клиповете от полетите 7 дни, след това ги изтриваме.