Swing Stratus Core 2 Новият двулайнер EN/LTF-D

  • 06 януари 2012

Вече е готово! Ние сме изключително горди и щастливи да съобщим, че нашата революционно нова двулайнерна летателна машина е вече сертифицирана от DHV с EN-D / LTF-D клас в размер 23!

Три години разработка, безброй прототипи и много тестови летателни часове доведоха до завършването на най-добрият парапланер създаван от Swing досега! Вложили сме цялото си иновативно познание в дизайна на новото крило. То се отличава с истински дизайн на двулайнер, патентованата от нас „Frame Technology”, 3D оформяне и много други иновации.

Можете да очаквате изключителни характеристики на планиране, страхотно управление и изкачване. Като цяло едно много „послушно“ поведение в полет … и голяма усмивка на лицето ти докато летиш крилото!

CORE 2 : Немско проектиране (Технология „Бяла Овца“)

Технически данни за Core 2.23

(Certification Number: DHV GS-01-1961-11)
Минимално излетно тегло: 95kg
Максимално излетно тегло: 112kg
Брой камери: 79
Проектирана площ: 22,37m²
Плоска разпереност: 13,97m
Проектирана разпереност [m]: 11,06m
Повърхностно съотношение (flat): 7,40
Тежест на крилото: 7,3kg
Минимално пропадане: 0,95m/s
Тримова скорост*: 41km/h
CEN Zertifikat: EN D – скоро ще бъде налично в сайта на DHV
LTF-Gütesiegel: LTF D – скоро ще бъде налично в сайта на DHV

* търпи изменение

Описанието за нивото на пилота, летящ с крило клас EN-D, се дефинира в нормата:

Крила с особено сериозни летателни характеристики и с потенциално агресивно поведение към турбуленции и пилотски грешки. Възстановяването на нормалния полет изисква прецизна намеса от страна на пилота. Крилата клас EN-D са създадени за много активно летящи пилоти със солиден опит във възстановителните техники и летенето в турбулентни условия. Пилотите трябва да бъдат наясно и да приемат всички рискове, произтичащи от това да летят с такова крило.