Полет с парапланер гледка от връх Синилка на изток

Локация за полет с парапланер Сливен – Синилка

  • Актуално към: 2024 г.

Локация за полет с парапланер Сливен

В района на Сливенска област има 4-ри основни места обособени за стартови площадки, а именно връх Гребенец местност Синилка с два старта в зависимост от вятъра и хълмовете над селата Глуфишево и Панаретово

В полет с парапланер над местност Синилка ще откриеш контраста между недокосната планинска природа и обработваемите плодородни полета в областта. Още с пристигането на мястото за старт на запад се открива смайваща гледка към природен парк „Сините камъни”. Виждаш сгушения между скалите хотелски комплекс и един от символите на града –  телевизионната кула.

От височина 1500 м. н.в. на север се откриват малките китни села Жеравна и Медвен, а ако знаеш къде се намира гр.Котел, ще го намериш, ако се загледаш на северозапад. На запад, в полите на Балкана, се е разположил град Сливен. Една от легендите за произхода на името на града е сливането на трите реки, преминаващи през него – Асеновска, Новоселска и Селишка.

На юг, на фона на хълмовете Бакаджиците, е град Ямбол, а на изток ще видиш как намалява височината на всеки хребет и Стара Планина се слива с полето. При добра видимост на югозапад се открива силуетът на красивите Родопи.

За търсещите красота на залеза препоръчваме това място за късни вечерни полети.
За да се насладите на тази природна красота в полет с парапланер може да разгледате нашите ваучери за полет от Сливен.

 

Локация Синилка – Сливен е една от най – приятните за досег до спорта парапланеризъм.

Мястото е подходящо за всички видове полети с парапланер изпълнявано от Fly-Academy, Панорама, Прелет, Акро Адреналин, Полет за Двама, Летателен апарат по избор – парапланер, и Обучение по парапланеризъм.

Освен летене с парапланер, локацията предлага и допълнително изживяване офроуд приключение, защото до мястото за излитане се стига с високо проходим автомобил.

Локацията е идеална за височинен полет с парапланер целогодишно. Благодарение на климата, тук има изобилие от топли слънчеви дни. Може да съчетаеш полета с парапланер над планината с приятна почивка в района на гр. Сливен в блога на сайта ще откриеш информация за Сливен.

Излитане с парапланер на залез от Синилка - Сливен.
С джип до връх Гребенец за полет с парапланер.

Още за локацията Сливен – Синилка

Име на старта Синилка

  • Връх Гребенец намира се в местност Синилка с надморска височина 940 метра. Подходящ за излитане при вятър идващ от посока запад или изток.

Достъп до старта:

  • До старта на Синилка се стига с наш Джип специално подготвен за целта. Времетраенето на пътуването е 25 -30 мин в зависимост в кой период от годината се качваме и какво е състоянието на горския път. Джипът е 7 местен и има допълнителен багажник на тавана за екипировката.

 Име на мястото за кацане – поляните на Дани

  • Кацането е на голяма равна хубава поляна в подножието на планината. До мястото се стига с автомобил.
    Линк в Google.

Упътване до кацалката на Синилка – Сливен

Възможни места за среща с инструкторите при полет с парапланер Сливен – Синилка

  • Упътване до мястото за кацане: 

Директен линк в Google 

Прочети внимателно:

Ако идваш от Запад или Юг (посока София, Ст. Загора или Ямбол) и се движиш по околовръстен път на Сливен, след кръговото кръстовище на разклона Сливен – с. Тополачане, караш още 1 километър посока Бургас (село Калояново) и преди мост на малък канал завиваш по черен път наляво към планината посока север. На следващия мост наляво до изоставена сграда (подстанция), завиваш покрай нея на север към планината и кацалката е 500 метра по черен път.

Ако идваш от посока Изток (Айтос, Бургас, Варна) след село Калояново караш около 4 километра и веднага след малък мост завиваш надясно посока север към планината. На следващия мост наляво до изоставена сграда (подстанция), завиваш покрай нея на север към планината и кацалката е 500 метра по черен път.
До мястото за кацане се стига с нормален автомобил, пътя е макадам, асфалт и в последната си част черен.