Локация за тандемен полет с парапланер: село Топола до град Балчик

  • Актуално към: 2024 г.

Полетът с парапланер от село Топола е лежерно морско изживяване с панорамен поглед над скалистите северни брегове на Черно море.  Релефните особености на мястото позволяват летене над най–красивите и модерни ваканционни голф комплекси в България.

При полет с парапланер от село Топола с пакети “Море”,  “Прелет по избор” и “Локация по избор” се лети в западна посока над “Блек Сий Рама” (BlackSeaRama) и “Лайтхаус” (Lighthouse) – изключително красиви места. На изток в непосредствена близост от старта ще имаш удоволствието да разгледаш от високо голф курорта Тракийски скали (Thracian Cliffs), намиращ се до морето, а в горната част на платото е ваканционен комплекс “Топола Скайс”, впечатляващ със стилната си инфраструктура.

ОЩЕ ЗА ЛОКАЦИЯТА

ИМЕ НА СТАРТА

с. Топола, между 100 м.н.в до 199 м н.в.

ИМЕ НА МЯСТОТО ЗА КАЦАНЕ:

Кацаме обратно на поляната, от която сме излетели.

ВЪЗМОЖНИ МЕСТА ЗА СРЕЩА С ИНСТРУКТОРИТЕ:

Срещата е на поляната за излитане.

ДОСТЪП ДО СТАРТА:

Село Топола е разположено между град Балчик и град Каварна, на около 60 километра северно от Варна.
Западно от него се намира вилната зона на Топола. Малките китни вили са построени на ръба на склона с прекрасна гледка към морето.

Точно там се намира и поляната, подходяща за стартова площадка, останала незастроена и в същото време достатъчно голяма за безопасно излитане и кацане с парапланер. Стартът се намира на около километър в западна посока от центъра на селото, а до там се стига по асфалтиран път.

УПЪТВАНЕ ДО КАЦАЛКАТА:

От град Варна тръгваш посока гр. Балчик по път Е 87. На кръговото на Балчик продължаваш посока град Каварна. След 7-8 километра в дясно има бензиностанция, работеща 24 часа (жълто-синя). След нея на 50 метра е табела с надпис с. Топола (1 километър), веднага  се завива в първата възможна улица след табелата вдясно.
Минаваш две кръстовища и на третото кръстовище завиваш надясно при табелата с надпис PRINCESS OF THE SEA. След около километър вляво по посока на морето е поляната, която търсиш!

Препоръчваме да имаш нещо дребно за хапване и задължително вода за пиене, защото в близост няма работещи заведения или магазини.

Виж Google Maps карта с навигация до старта