Бургас- почивка и морско приключение с парапланер.

  • 27 март 2022

Море, приключение, полет с парапланер и Бургас!

Да, всичко това е възможно за Бургас!

Ако свързваш думата „ваканция“ с морския бряг, то малко вероятно е да не си бил на почивка в Бургас. Но ако не си го посещавал, крайно време е да поправиш това. Все пак става дума за един от най-хубавите български градове и втори по големина на нашето Черноморие.

Бургас носи несравнимо очарование. Ще те възхити със своята уреденост и чистота, със зеленината, цветята и с жизнерадостния си дух. Във въздуха с дъх на море се усеща безгрижието и мечтите за вечно лято на безброй летовници, посетили това място.

Фестивали

Планираш ли почивка в Бургас, бъди сигурен, че няма шанс да ти е скучно. Има редица фестивали и събития, които се провеждат там през летния сезон.

Най-популярните от тях са: Фестивал на пясъчните фигури, „July morning“, Национален конкурс за забавна песен „Бургас и морето“. А също и Джаз фестивал „Джаз в Бургас“, MTV фестивал „Spirit of Burgas“.

Можеш да се насладиш и на Танцов фестивал „Бургас танцува“, Международен кинофестивал „София филм фест – на брега“ и други.

Интересни места в Бургас

По време на твоята почивка в Бургас можеш да посетиш единствения обитаем остров в България. О.Света Анастасия се намира на територията на Бургаския залив. Там можеш да откриеш музей, пекарна, църква, ресторант, къща за гости и конферентна зала. Остров Света Анастасия е забулен в мистерия и за него се разказват стотици легенди и истории.

И невероятна атмосфера, която те пренася назад във времето. На острова се намира част от манастира Света Анастасия, която е запазена и до днес. Стига се с корабче от пристанище Бургас – разписание и цени за транспорт.

Морската градина в Бургас

Морската градина е пулсиращото зелено сърце на града. Ще пропуснеш, ако не я посетиш по време на твоята почивка в Бургас. Огромната площ от 770 дка дарява прохлада в знойните дни и е любимо място на бургазлии и техните гости. Част от градината е обявена за паметник на парковото изкуство.

Вълшебно място за разходки с много зеленина, цветни лехи, алеи, площадки за отдих и игри за децата. Красива и пленяваща, но още по-удивителна е погледната от високо докато безгрижно се носиш с парапланер над всичко и всички вперил поглед в морската шир. За Бургас и от къде се изпълняват полетите с парапланер може да прочетеш в локация Бургас – Fly Academy.

В близост до Бургас

Докато си на почивка в Бургас, ето няколко места, които си заслужава да посетиш – Солниците, Поморие, Созопол и Несебър.

Да започнем с уникалните по рода си Бургаски солници, които представляват  нещо като безплатен СПА център на открито. Богатият на неорганични вещества състав на водата и калта в тях оказва лечебно и терапевтично действие.

  • Солниците допринасят и за едно екзотично преживяване. Не се колебай да се намажеш от глава до пети с черната лепкава кал, наречена луга. Така правят всички посетители, а техният брой никак не е малък.
  • Поморие има история, датираща от античността. Намира се на 10 км северно от Бургас. Известен е със своите солници и с оздравителните свойства на уникалната лечебна кал от Поморийското езеро. Балнеолечението с кални бани, както и луголечението привличат редица туристи.
  • Следващата ни спирка е Созопол, който се намира на около 35 км южно от Бургас. Старият град очарова със своите автентични къщи и калдъръмени улички. Запазени са и руини от старата крепостна стена, построена през V – VI век. В близост са няколко къмпинга – Златна рибка, Градина, Каваци.
  • Несебър е 15 км северно от Бургас. Известен е със своето архитектурно и историческо богатство. Старият град е част от списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Днес Несебър се радва на голяма популярност и посещаемост със своя уникален облик и романтична атмосфера.

Идея за запомняща се почивка край морския бряг 

Полета с парапланер над морето е повече от добра идея. Бъди сигурен, че летенето с парапланер ще се окаже гвоздеят в програмата ти. Едно въздушно преживяване, което носи заряд, адреналин, въодушевление и радост.

✔ Възможните полети с парапланер в тандем с инструктор от Бургас са с продължителност от 10-20 минути с максимална височина до 50 метра над морето с цена от 100-200 лева. ГАЛЕРИЯ – снимки от въздуха в полет с парапланер. Развлекателните полети се изпълняват винаги заедно с инструктор.

Няма да сбъркаш при избор-Бургас за лятната ти почивка, тъй като мястото може да предложи много повече от почивка на плажа. Изобилие от забележителности, интересни места и много забавления.

Създай уникални спомени като полетиш с парапланер над морето с Флай Академи.

Красива пясъчна фигура на лице на жена на плажа в Бургас по време на фестивала
В полет с парапланер на Морската градина в Бургас. Гледка към моста.