Тази страница е информационна и предоставя актуална метеорологична информация и картина в реално време на локациите за полет с парапланер.

Моля посетете нашия магазин, за да разгледате актуалните ни предложения и цени. Повече информация за локациите може да откриете в нашия блог или в галерията ни.

Прогноза за вятъра – Синилка, Сливен

(собственост: windy.com)

Метео станция – 288м н.в.

(източник: stringmeteo.com)

Камера от ТВ кулата на Карандила

(източник: weather-webcam.eu)

Уеб камера от Карандила с панорамна гледка към Сливен и към рампата за делтапланери. Камерата е поставена при телевизионна кула Сливен. Телевизионната кула се намира в местността „Карандила“, в природен парк „Сините камъни“, над град Сливен. Пусната е в експлоатация през 1978 година. От там се открива невероятна гледка към града и цялата Горнотракийска низина. До нея може да се стигне с кола, с лифт или по пешеходен маршрут от град Сливен.  Местността „Карандила“ е част от Природен парк „Сините камъни“, който включва още: Българка (връх), „Даула“, „Долапите“, „Кутелка“ (резерват), „Кушбунар“, „Моллова кория“, „Мочурите“, Тефтера (лифт), Хайдушка пътека, „Халката“ и др.

Цялостна метео картина гр. Сливен – 288м н.в.

(източник: stringmeteo.com)

Помогнете на проекта да се развие

Независимо дали имате идея за нова локация, която да добавим, функционалност, която да интегрираме или просто знаете за камера, метео станция или друг ресурс, които биха имали принос към парапланеризма, моля да ни ги споделите във формата отдолу, а ние ще се постараем да ги добавим възможно най-скоро. Благодарим ви!