Локация за тандемен полет с парапланер: курорт Албена, град Варна

  • Актуално към: 2022 г.

Курортен комплекс Албена е разположен на Северното Черноморие. На 35 км северно от Варна и на 12 км южно от Балчик.

При полет от това място ще се насладите на гледката към морето и ще надникнете “от птичи поглед” впечатляващия резерват Балтата. Ще се насладите на комбинацията от приказни плажове и величествени ваканционни комплекси, заобиколени от вековни дървета. Полетите са възможни при югоизточни и югоизточни ветрове, както и морски бриз със сила от 5 до 8 м/сек. Това място е подходящо само за опитни инструктори и любители на парапланеризма.

ОЩЕ ЗА ЛОКАЦИЯТА

ИМЕ НА СТАРТА

Албена, близо до детски лагер “Фиш-Фиш”

ИМЕ НА МЯСТОТО ЗА КАЦАНЕ:

Централен плаж “Албена”

ВЪЗМОЖНИ МЕСТА ЗА СРЕЩА С ИНСТРУКТОРИТЕ:

На входа на детския лагер или на площадката за излитане.

ДОСТЪП ДО СТАРТА:

Стартът на Албена се намира в северната част на ваканционния курорт в посока Балчик. В непосредствена близост до детски лагер „Фиш-Фиш“. На кръговото движение в Албена тръгвате от бензиностанцията в посока към вилната зона на град Балчик.

След 2 км от лявата страна на пътя се намира пешеходна пътека. От дясната страна на пътя имаавтобусна спирка (втората автобусна спирка по панорамния път към Балчик) и портите на Фиш- Фиш.

Автомобилите се паркират в локалното платно точно пред портите на лагера. Минавате през портите на лагера, вървите 100 м напред, за да стигнете до ниска декоративна ограда. Отляво от нея ще видите стълбище. Тръгвате по тях и след 100м по малка пътека след бунгалата ще стигнете до мястото за излитане. Това е малка, стръмна, тревиста поляна с голяма антена в единия край.

УПЪТВАНЕ ДО КАЦАЛКАТА:

Каца се на централния плаж на Албена, пред базара.

Виж Google Maps карта с навигация до старта